Hibajelentés

Írd le, milyen hibát találtál a trükkben, és mi igyekszünk a lehető leghamarabb javítani azt!

Ha szeretnéd, hogy válaszoljunk neked, ne felejtsd el megadni az elérhetőségedet!

A trükk szövege

Emlékeztetőül a trükk szövege:

Egy készen vásárolható szalmakoszorúra kötöződróttal erősen rögzítsd a zöld ágacskákat szorosan egymás mellé úgy, hogy a koszorú sehol ne látszódjon ki. Az örökzöld ág lehet fenyő, tiszafa, borostyán vagy puszpáng egyaránt, de kombinálhatod is őket. A legegyszerűbben úgy tudod rögzíteni, ha kívülrő befelé haladva körkörösen betekered a koszorút, és közben a drót alá helyezed a kiválasztott ágacskát, így egyben magát a szalmakoszorút is megerősíted. Ügyelj arra, hogy a koszorú felső, külső és belső felülete is alaposan be legyen takarva, de ahhoz, hogy a kész koszorú stabilan álljon, az alját tanácsosabb csupaszon hagyni. Amikor körbeérsz a beburkolással, az első és az utolsó ágakat told be egymás közé és alá. Amennyiben a koszorút falra vagy ajtóra szeretnéd akasztani, a drótot ne vágd el, hanem formálj belőle egy akkora hurkot, amellyel már kényelmesen fel tudod lógatni a kiszemelt helyre. Erősítsd meg a hurok végét (ha nem kötöttél rá hurkot, akkor egyszerűen azt a részét, ahol véget ért a körbetekerés), és a drót végeit szúrd bele a szalmakoszorú aljába.

Ha akasztós koszorút szeretnél, egy kb. 1 méter hosszú, széles szalagból formálj masnit, és a közepénél rögzítsd kötöződróttal. A drót végeit sodord össze, és szúrd a koszorúba úgy, hogy az alján vissza tudd hajtani. A masni végeit engedd kicsit belógni a koszorú közepe felé.

Az örökzöldekkel bevont koszorút tetszés szerint díszítheted tobozokkal, dióval, bogyókkal vagy egyéb csecsebecsékkel (virágboltokban és hobbiboltokban széles kínálata van az ilyen apró díszeknek). A nagyobb terméseket (pl. toboz vagy dió) vékony rézhuzallal rögzítsd a koszorúra: először ízlésesen tekerd körbe néhányszor a termést, majd a huzal két végét összesodorva szúrd bele a koszorúba olyan mélyre, hogy stabil maradjon (akár olyan hosszúra is hagyhatod a drót végét, hogy a koszorú alján vissza tudd hajtani).

Asztalon álló adventi koszorú esetében gyertyatartókat is tehetsz rá, ezt azonban érdemes még az apróságokkal való feldíszítés előtt megtenni. Erre a célra hobbiboltokban kapható olyan gyertyatartó, amelynek az alja hegyes rúdban végződik, de ha mégsem találsz ilyet, egy hagyományos gyertyatartót belülről szöggel átfúrva is fel tudsz állítani a koszorúra. Ha nem szeretnéd, hogy a sokféle természetes anyag között éktelenkedjen a négy gyertyatartó, vékonyan szeletelj le egy narancsot, és a négy legnagyobb átmérőjű szeletet szárítsd ki. A koszorúra helyezés előtt a közepüket óvatosan metsszd be, tedd őket a gyertyatartóra, és állítsd a tartóba a gyertyát.