Ültethető fenyő

Ültethető fenyőfákat karácsony előtti hetekben szerezhetsz be kertészetekben vagy piacokon. A gyökeres fát az ünnepek után kiültetheted, és a következő évben újra kiáshatod. A lucfenyő azonban olyan gyorsan nő, hogy rövid idő alatt kinőheti a szoba falait. Mivel akár 40 méter magasra is megnőhet, erre tekintettel kell lenni az ültetés helyének kiválasztásánál. Az enyhén savas talaj a legmegfelelőbb neki, de ha bőségesen locsoltad, amíg a szobában volt, akkor szinte mindenhol megél.

Vásárlás előtt győződj meg arról, hogy a kiszemelt fa gyökerei épségben vannak. Ha elültetted, öntözd napi rendszerességgel, és ne tedd hőforrás közelébe, így a fa megőrzi egészségét, és kevésbé hullatja tűleveleit.

Ha az ünnepek után ki szeretnéd ültetni a fát, maximum tíz napig tartsd a házban. Ha nem szeretnéd azonnal kiültetni, egy vödör vízben állítsd hűvös helyre. A január eleje nem túl ideális időpont az ültetéshez, ezért ha a talaj fagyott, törd fel, és keverd össze tőzeggel, kerti komposzttal, levéltrágyával. A gödör olyan mély legyen, hogy a gyökérnek minden szála a föld alá kerüljön. Miután betemetted, a fa körül még szórj szét egy vödörnyi tőzeget és komposztot. Az egy méteresnél kisebb fának van a legnagyobb esélye arra, hogy túlélje a kiültetést.

uborka2006. nov.

Hiba jelentéseHiba jelentése

Kapcsolódó trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!