Zsinórral díszített gömbök

Kend be a hungarocellgömb felső részét olyan ragasztóval, ami nem kenődik el, miközben dolgozol. A gömb tetejéhez gombostűvel rögzítsd a zsinór végét, amíg teljesen meg nem szárad, és kezdd el spirál alakban körbe tekerni a zsinórt a gömbön lefelé haladva. Ügyelj arra, hogy olyan hosszú zsinórt vágj le, ami biztosan elég lesz a gömb aljáig. Néhány centiméterenként rögzítsd a zsinórt gombostűvel is, nehogy elengedjen a ragasztás, miközben a kezedben forgatod a gömböt. Amikor a beragasztózott rész végére értél, fordítsd meg a kezedben, és kenj ragasztót a másik felére, majd folytasd a körbe tekerést itt is, egészen a gömb aljáig. A teljes száradás után óvatosan húzd ki a rögzítő tűket, és cseréld ki őket olyan fejű tűkre, melyek színben passzolnak a zsinórhoz. Ezeket egyenletesen elosztva, teljesen szúrd bele a gömbbe. Nem érdemes túl sűrűn feldíszíteni, mert mutatósabb, ha csak itt-ott van egy. Tűk helyett díszítheted még a gömböt flitterekkel vagy gyöngyökkel is.

Az akasztó elkészítésének két módja van:
1. Masnival: Köss egy masnit közepepes szélességű szalagból, és a csomón szúrj át egy gombostűt. A gombostű feje alatt köss meg egy vékony aranyszálat, melynél fogva majd fel tudod akasztani a díszt a fára. Vékonyan mártsd ragasztóba a tűt, és szúrd be a gömbbe a tetején.
2. Golyóval: Egy vékony zsinórt vagy pamutfonalat fogj duplán, és fűzd át a fagolyón (ami lehet egy nagyobb méretű gyöngy is), majd a zsinór két végét kösd csomóra. A gömb tetején előzőleg feltekert zsinórból vágj le egy darabot, de éppen csak akkorát, amekkora lyuk ahhoz szükséges, hogy a fagolyó alatti csomót itt rögzítsd. Egy fogpiszkáló segítségével óvatosan vájj ki egy kisebb mélyedést ott, ahol levágtad a zsinórdarabkát, tegyél bele egy kis ragasztót, és nyomd bele az akasztó csomóját úgy, hogy egészen a fagolyóig elmerüljön a gömbben.

uborka2006. nov.

Hiba jelentéseHiba jelentése

Kapcsolódó trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!